Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

jita

13. 9. 2011 8:44
jak na to všichni skočili!!!

Jde o uměle vytvořený problém. Sice to bylo připravované už léta, ale prostě dnes někteří potřebují, aby si lidi našli jiné obětní beránky a dost dobře se jim to daří. Svou troškou přiléváte olej do ohně i vy.

Přestaňte se zabývat romy a otočte svou pozornost jinam. Je to těžké, když se tu tak vehementně vrtí psem. Je vidět, že máte také davovou náturu. Jo ta se potlačuje těžko, ale jde to. Přece nejsme lumíci.

0 0
možnosti
RM

Astern

13. 9. 2011 7:57
Bohužel naivní

Oni mají mentalitu parazita.

0 0
možnosti
PV

Pytlík

13. 9. 2011 7:54
Proboha, pochopte už konečně

Proboha, pochopte už konečně, že chyba není v tom, že by cikáni přišli o práci (nikdy nepracovali, alespoň ne soustavně) a v podobných žvástech, ale v cikánech samotných. Mají mentalitu kočovníka, která je pro tento typ civilizace nevhodná a této mentality se nemíní vzdát. Jsou vlastně příživníky, protože, jakožto kočovníci, nemají potřebu hodnoty vytvářet, ale kořistit na tom, co vytvořili jiní (dnešním slovníkem: krást).

Být to jindy, tak buď vyhynou, nebo se změní, protože jejich způsob obživy je pro společnost nepřijatelný a zatěžující a byla by zavedena ochranná opatření, která by jim znemožnila opatřovat si základní potřeby jim vlastním způsobem, tedy krádeží. Díky potřeštěným hysterickým humanistům jsou však jejich krádeže legalizovány v podobě štědrých sociálních dávek.

0 0
možnosti
MB

buxus

13. 9. 2011 8:21
Re: Proboha, pochopte už konečně

Naprostý souhlas. Ta malá část Romů co pracovala za komunistů, pracuje i teď. Ostatní práci předstírali, pokud se do zaměstnání vůbec dostavili a nikdo s nimi nehnul. Tu a tam nějakého sice zavřeli za příživu, ale jinak se to neřešilo.

0 0
možnosti
MV

Old Nord

13. 9. 2011 7:17
Omyly

uzavreli ich do ghett = nepravda, trpezlivým vysvetlovaním = nepravda

treba mať chuť do práce! = veľká pravda

lenže oni majú chuť najčastejšie čosi zbierať  - odpad, železo, cudzie peňaženky a tak

pravdou asi bude, že treba kompletne preorať filozofiu pomoci

inak bude iba horšie

0 0
možnosti
PH

petrph

13. 9. 2011 6:57
to by bylo opravdu pěkně drahý

Jenže tohle už se provádí přes 20 let a přes různé romské agentury,které tohle mají dělat se sypou miliardy.

Pokud by mělo být dle autorova doporučení tak by se musel ke každému Romovi nasadit jeho vlastní assistent, který by jemu vysvětloval že učení se vyplatí, kontroloval zda si napsal úkoly a něco se naučil,vodil ho do školy, hlídal jestli z té školy nezdrhne, jestli ho pak rodiče neposílají krást). Takhle po celou dobu školní docházky, aspoň po dobu SŠ,pak než si najde práci, zařídí bydlení nakoupí auto...no prostě než zjistí že poctivá práce se vyplácí.aspoň tak 5 let.Taky by asistent musel hlídat,jestli ty peníze neprohraje na automatech či si nepůjčí u lichvářů..

Zkusme to spočítat.Ve školním roce 2003/04 tedy žilo v Česku velmi přibližně 55 tisíc Romů navštěvujících základní nebo zvláštní školu.Ke každému asistent,tedy 2,na 2  směny.Skoro 40 miliard ročně,po dobu aspoň 20 let.Docela záhul.Navíc aby se to vyplatilo, tak by musela být účinnost blízko ke 100%.Dost nereálný...

0 0
možnosti

Danny boy

13. 9. 2011 7:13
Re: to by bylo opravdu pěkně drahý

Tak tohle vyzkoušeli v USA. Opatřili jim práci, peníze dostávali na ruku každý den po směně, aby jasně viděli výsledek své práce, rodina měla asistenta, který jim radil jak s penězi zacházet, aby nenalítli podvodníkům co koupit aby použití peněz mělo smysl. V některých případech se povedlo. Gheta tam mají stále.

0 0
možnosti
AT

Antek

13. 9. 2011 6:56
Problém?

Už to tu bylo kolikrá psané-Ať si vezmou příklad z větnamců-ti svou pílí a chutí do učení by moli jít příkladem i "gádžům,i když se jim hanlivě přezdívá ťamani,rákosníci,atd.Jsou tady oproti Romům chvilku a jak se přispůsobili.Romové totiž považují za největší úspěch,když toho gádžu nějak napálí,ošulí,okrade-to je historický fakt,ten nikdo nevyvrátí.No a co s nima?Vezměmw si příklad z okolních států-ať kočují,když jim práce smrdí,ale tábořit někde za městem,pod policejním dohledem a za týden ať táhnou dál-jak je to v Rumunsku.

1 0
možnosti

Olinček

13. 9. 2011 6:31
Dejme jim zpět svobodu, ať kočují?

Komunisti potrebovali mať rómov pod kontrolou a tak im zákonom zakázali

kočovať a uzavreli ich do ghett, z ktorých sa rómovia mohli len ťažko

dostať von.  - - - - - - Do jakých ghet je komunisti stěhovali? Se vzpamatujte pane, stěhovali je do nově postavených sídlišť, ghéta z nich nadělali sami.

0 0
možnosti
NW

NobodyWasHere

13. 9. 2011 8:27
Re: Dejme jim zpět svobodu, ať kočují?

a ještě navíc je rozmístili mezi normální občany - že je pak tato minorita vytlačila jinam a vytvořila si ghetto fakt není vinou většinové populace.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 744x
Pozorovateľ od susedov

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články