Diskuse

Kto je zodpovedný?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rezjir rezjir

20. 8. 2012 9:52
Pro přesnost

Zákon o revizi pozemkové reformy byl přijat ústavodárným shromážděním na podzim r. 1947, které vzešlo ze svobodných voleb, zákon č.46/1948 byl až na nepatrné změny projednán v předńorové  vládě a schválen v rámci zemědělských zákonů, které podepsal ještě Beneš, těsně po únoru 1948, no a pan arcibiskup Beran se během února 1948 vyslovil jasaně pro socializaci  a jako podekování za ty zemědelské zákony, které vyjadřovaly touhou těch, kdož na půdě pracují, nechal zahrát Gottwaldovi Te Deum .

Náhradu ve formé hospodářského zajištění dostala církev o rok později

Tedy za to údajné znárodnění nemohou toliko komunisté, proč by tedy měli něco platit? Návic i jim byl majetek odejmut bez náhrady a dokonce bez jakéhokoliv dalšího zajištění. Navíc došlo k jeho rozkradení. Když tedy demokratické vlády mohou vyvlastňovat, a to dokonce bez náhrady, proč by to nemohlii dělata komunisté?

0 0
možnosti

petrph

20. 8. 2012 8:29
ale kdeže

Musíme si říct neúprosnou pravdu. Dědicem komunistického státu se stal po listopadu 89 tento současný stát.A komunisté si tehdy nic z toho  majetku (a zrovna církevního) po kapsách neodnesli-všechno převzal Havel, Klaus a mnozí pravdoláskaři. Takže, buď stát ty církevní majetky stále má, a může je tedy církvím vrátit. A jestli je nemá a musel by snad platit finanční náhrady, tak si ho tedy nechal rozkrást (po listopadu 89),ale to už je jeho problém

1 0
možnosti